Thursday, May 31, 2012

Merasa jadi artis sekejap...


Yer..
Sila jangan gosok mata anda. 
Memang benar ape yang anda bace tu...takde pun kesalahan ejaan.
He He He~
Memang nak bagitahu yang saya merasa jadi 'artis' sekejap.
Bergandingan dengan jejaka idaman malaya lagi..
Siapa artis tu?
Anuar Zain okeh!
It happened effortlessly...without make up...without fancy dress.
Nah tengoklah naskah di bawah.




video

Lepas tengok video dan gambar-gambar tu, saya nak cerita disebalik kejadian itu.
Saya tanpa make up itu telah di touch oleh make up artist.
Saya yang tidak tahu menahu itu...telah didatangi anuar zain time break utk berbual.
Saya yang tergamam itu lagi tergamam bile anuar zain bagi piala tu utk saya pegang.
Saya dup dap bila anuar zain senyum dekat saya.
Percayalah...kalau anda di tempat saya, anda mesti kelu.
Orang lain dengan make up tebal, dress yg vasttt, dan bulu mata palsu tak dapat peluang mcm tu....boleh dikatakan, sekali je snapshot mereka dalam video tu. Boleh dikatakan, tak dapat duduk dekat anuar zain..apetah lagi pegang piala dia.
Gulp!
Oh...bukan nak bangga. Kan tadi saya dah cakap nak bercerita..ni tengah cerita lah ni....

Maka, jadilah saya merasa jadi 'artis' sedetik. 
Sedetik pun cukup, tak boleh lebih-lebih.
Ni adalah antara kenangan termanis dalam hidup saya.
Dapat juga jadi artis video clip dengan artis pojaan.
Lepas ni sape nak minta autograph saya, sile beratur dan ambil no giliran eh?
Joking!!
He He He~

Oklah...
See you later.
Daa!~

nota: naseb bukan jadi heroin dalam sedetik lebih :P
Read More

Wednesday, May 30, 2012

Early Bird - Ramadhan Buffet 2012

cHak!
Diam tak diam sudah masuk bulan Rejab.
Lepas tu pejam celik, pejam celik...Ramadhan pula..

Kalau cakap pasal Ramadhan, kita pasti akan terfikir pasal terawih, berbuka puasa , zakat dan raya.
Tapi kali ni nak fokus pada tawaran burung terawal (early bird) untuk buffet Ramadhan 2012.

Tawaran burung terawal ni memberi peluang kita untuk berjimat serba sedikit sekiranya kita punya rancangan untuk berbuka di hotel atau restoran.
Apa salahnya kita belanja ahli keluarga makan luar asalkan tidak membazir.

So, kat bawah ni ade beberapa tawaran menarik.
Sebelum terlambat, rebut peluang ni.
Ok?

Oh ya..bagi yang ingin cedok informasi saya, saya cuma minta anda letakkan credit utk blog saya.
Boleh kan? ;)

So, ape lagi...cube tengok-tengok. Kut-kut ade yang berkenan.

City Villa Hotel KL
May : RM28 ++ (adult)
May : RM16 ++ (kids)
June : RM30 ++ (adult)
June : RM 18 ++ (kids)

The Crystal Crown Hotel
May : RM55++ (Adult)
RM43++ (Children 4-12 years)
June : RM60++ (Adult)
RM53++ (Children 4-12 years)

Shah Alam Convenction Centre (SACC)
May to 17 June : RM 55 nett
18 June to 15 July : RM65 nett
23 July to 17 August : RM75 nett

Klang Executive Club
15 May to 15 July 2012 : RM 42 nett

Halia by Sime Darby Convenction Centre
May: RM 55 nett
June: RM65 nett

The Summit Hotel
May: RM 45 nett
June: RM 50 nett

Kelab Golf Seri Selangor
Before Ramadhan : Adult : RM40 nett
Before Ramadhan : Kids : RM20 nett

Thanks :)



Read More

Wednesday, May 23, 2012

Friday, May 18, 2012

Pin Pon!

Ladies and gentlemen,

Please give way to my recent overhaul from Zalora...(again!)
Excited...but i wonder how i can squeeze them into my wardrobe.
Hurm...


Nota kaki: Should start say NO to online shopping....can i?
Read More

Wednesday, May 16, 2012

Wednesday : Whats on my table

Tadhaaaa...~
Pandanglah...lihatlah....
Tiket-tiketku yang banyak..
Sungguh lah tamak..
(tolong jgn baca tapi nyanyi ikut melodi kak Nita)

Bukan tiket bas yer kanak-kanak tapi tiket KL International Jazz Festival 2012.
Untuk yang minat melodi melodi jazz boleh lah pergi.
Untung untung dapat jumpe Shiela Majid jadi penonton ke..
Ni tiket-tiket yang di atas mejaku..


Ni serba sedikit maklumat festival ni.



Chow sin chiiiii~

nota kaki: Teringat kasut Pallas Jazz ;)


Read More

Tuesday, May 15, 2012

Tuesday, May 8, 2012

Kan dah kantoi!

Yer!
Dah kantoi baju-baju raya saya.
Ape nak buat...saya amat excited utk berkongsi.
Konsep tahun ni harus patch lace sebab nampak sangat cantik.(for me la...)
Setiap orang ade citarasa masing-masing.
Tapi yang penting semangat untuk raya dah datang.
Ganti puasa? Dah....tapi baru sehari...
Lagu raya? Dah start berkumandang di corong speaker pc ku..
Duit raya? Belom lagi. Bank tak bagi tukar lagi :P
Ape lagi?
Oh ya....ade lagi baju raya yang tak sampai.
Masih setia menunggu baju raya hasil kerja tangan satu designer muda..
siapa?
Tunggu.....dah sampai baju. Baru cheq bagi tau na ;)

 by: Zalora

by Mazlianul Maznan. Please refer to her biz card.

nota kaki: Untuk yg kurang bernasib baik....dilupa jangan. 
Read More

Monday, May 7, 2012

A Lemon No More...

Just a short one.
I have been holding this phrase lately.
 "Jadilah orang yang baik di keadaan-keadaan sukar"
For me, its best to reflect our iman or faith to Allah s.w.t.
I am still trying and struggling...but alhamdulillah.
Thats the only thing that i managed to say for now...alhamdulillah.
To be a good person in hardship is not peanuts.
Not even kacang pagoda!
But...dont give up. Allah is there to help :)

Without realizing, there is actually a phrase in English for this..

photo: by kakiconteng

"When life gives us lemons, we make lemonade!"
Lemon is sour but lemonade is sweet.
Lets make the best out of the worse.
InsyaAllah you will taste the sweetness in life.

photo: by kakiconteng

Take care, lovelies!



nota kaki: nak order lemonade pasni ;)
Read More

Thursday, May 3, 2012

Betul tak tipu!

Ting tong!
Aku merinduimu...
Macam iklan Follow Me dolu-dolu kan?

I must say that i miss my buddies now.
I miss how crazy we can be..
I miss how odd situation can be but we still together..
I miss going on vacation with them..
I miss laughing my heart out with them..
I miss lepaking with them during breaking fast..
Ahhh...i just miss everything about them.





nota: Girls...nina mish u! Nina dont like :(


Writer cum blog owner with what and whom she likes the most.







Read More